UGAL

O delegație formată din 12 studenți ai Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a efectuat o vizită de documentare, în perioada 5-6 iulie 2019, la Muzeul memorialistic de la Auschwitz-Birkenau din Polonia, în cadrul proiectului finanțat de Ministerul Educației Naționale intitulat „Promovarea și consolidarea drepturilor fundamentale ale omului – A descoperi trecutul pentru a construi viitorul”.

În prima zi, studenții însoțiți de domnul Decan prof. dr. univ. Florin Tudor au vizitat lagărele de concentrare și exterminare Auschwitz I și Auschwitz-Birkenau, locuri în care naziștii au pus în practică „soluția finală” pentru exterminarea polonezilor, evreilor, romilor și prizonierilor de război.

În următoarea zi, la Cracovia, a fost organizat un colocviu științific în cadrul căruia informațiile au fost sistematizate cu scopul de a ajunge la anumite concluzii cu privire la parcursul istoric al respectării drepturilor universale. De asemenea, s-a ajuns la consensul conform căruia pacea, unitatea și diversitatea reprezintă pilonii consolidării drepturilor fundamentale ale omului. Esența vizitei de documentare transpune din mesajul regăsit pe zidul blocului IV din lagăr: „Cei ce nu-și amintesc trecutul, sunt condamnați să-l repete” - George Santayana.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email