UGAL

În data de 19 decembrie 2018, directorul general al OSIM, domnul Ionuț BARBU și delegația Universității „Dunărea de Jos” din Galați, formată din prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN (în calitate de rector), conf. dr. ing. Cezar BICHESCU (în calitate de prorector) și Ș.L. dr. ing. Cristian MUNTENIȚĂ, proaspăt numit director al CRPPI – Centrul Regional pentru Promovarea Proprietății Industriale, au semnat convenția de parteneriat prin care Universitatea se alătură Rețelei de Centre Regionale PATLIB prin înființarea acestui centru.

Această dorință este susținută de numărul impresionant ce cereri de brevete de invenții (83 în ultimii ani), dintre care au fost obținute un număr de 40 de brevete de invenții, fapt ce dovedește interesul cadrelor didactice ai Universității Dunărea de Jos în ceea ce privește protecția rezultatelor cercetării. Totodată, înființarea acestui Centru Regional pentru Promovarea Proprietății Industriale are drept scop dezvoltarea unei colaborări inter-instituționale ce va avea la bază implicarea studenților și a reprezentanților OSIM, prin seminarii, prelegeri, internship-uri, precum și organizarea unor evenimente dedicate promovării proprietății industriale.

„În calitate de director și coordonator al CRPPI-PATLIB dar și de cadru didactic în egală măsură, îmi doresc ca rezultatele cercetărilor noastre să conducă din ce în ce mai mult la dobândirea aptitudinilor și competențelor necesare unei bune desfășurări a activităților didactice și de cercetare precum: creativitate în elaborarea unor noi teme de cercetare, spontaneitate și capacitate de adaptare în funcție de condițiile concrete prin redimensionarea și reorientarea activității de cercetare, capacitatea de a interveni reglator la nivelul evaluării activității de cercetare și valorificării rezultatelor prin intermediul brevetelor de invenții, capacitatea de a realiza o diagnoză a activităților de cercetare, capacitatea de a oferi și de a primi respect profesional și social, toate în contextul unei activități susținute de inovare și de protejare a rezultatelor cercetării prin drepturi de proprietate industriale” ne-a declarat Cristian MUNTENIȚĂ.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email