UGAL

Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice împreună cu Asociația „Și noi suntem copiii voștri” vă invită să spuneți #Nudiscriminării copilului cu autism, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului și totodată Ziua aniversară a Adelinei.

Dacă și dumneavoastră împărtășiți aceleași idei și sentimente, vă invităm să vă alăturați pe data de 2 aprilie 2017 la Crosul ce se va organiza în Grădina Publică, la ora 9.30, care va fi urmat de mai multe surprize, pentru a spune #Nudiscriminării, dar și pentru a-i ura un călduros „La mulți ani” Adelinei!

Ce este autismul?
O teorie ne spune că autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Însă o definiție concretă nu ni se poate oferi de către niciun medic.

Cine este Adelina?
Adelina este o fetiță născută  pe data de 2 aprilie, zi care urma să marcheze destinul său și al familiei sale și nu doar ca o zi obișnuită de naștere. 
2 aprilie  -   Ziua Internațională a Conștientizării autismului. Cațiva ani mai tarziu, ca o ironie a sorții, diagnosticul unui medic pentru micuța Lina a fost: autism. 

De cele mai multe ori suntem tentați să îndepărtăm de noi o persoană, care prin ființa ei este mai specială decât noi, deoarece ne provoacă o stare de temere. Conștient sau nu, recurgem la acțiunea de discriminare. Nimic contagios și nici măcar vinovat și totuși: cât de nedrepți suntem?

Există. şansă. Nu uitaţi asta, există şansă, noi spunem să nu le furaţi lumina!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email