UGAL

Universitatea „Dunǎrea de Josˮ din Galaţi, prin Facultatea Transfrontalierǎ, organizeazǎ în perioada 23-25 noiembrie 2023 Conferinţa internaţionalǎ „Interdisciplinaritate şi cooperare în cercetarea transfrontalierǎˮ.

Lucrǎrile conferinţei au început astǎzi, 23 noiembrie 2023, la Chişinǎu şi se desfǎşoarǎ în parteneriat cu 11 universitǎţi din Republica Moldova şi Ucraina. Evenimentul, aflat la a III-a ediţie, aduce în prim-plan cercetǎri din domeniile LIMBĂ, DISCURS ŞI COMUNICARE, urmând cinci axe de comunicare: Didactica limbii române ca limbǎ strǎinǎ, Traducere şi interpretare, Discurs, context, media, Multiculturalism şi multilingvism, Noi tendinţe şi metode în educaţie.

Conferinţa numǎrǎ 85 de intervenţii pe teme precum experienţa interculturalǎ în educaţie, motivare şi determinare în învǎţarea limbii române de cǎtre studenţii strǎini, construirea empatiei în comunicarea didacticǎ, explorarea textelor autentice în formarea competenţelor de comunicare, ebraica modernǎ, protocolul limbajului diplomatic, a învǎţa şi a traduce în contextul culturii digitale, publicitatea - un instrument de învǎţare a limbii române.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email