UGAL

În cadrul celei de-a 40-a ediții a Conferinței de mecanica fluidelor și aplicații tehnice „Caius Iacob”, din 19-20 octombrie 2023, organizată de Institutul Național de Cercetări aero-spațiale „Elie Carafoli” – INCAS București (sub egida Academiei Române și a ISMMA ― Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată a Academiei Române) au fost premiate cele mai bune lucrări, teze de doctorat, lucrări de dizertație și de licență, înscrise în concursurile „Caius Iacob” „Tipei” și „Vasilca”.

Aceste premii au ca scop încurajarea pregătirii tinerilor în domenii de cercetare de vârf (mecanica fluidelor, lubrifiere şi dinamica zborului, în tribologia materialelor avansate). Premiile sunt acordate de comisii constituite din profesori și cercetători cu renume în domeniu.

Premiul „Vasilca” este acordat de familia Vasilca, reprezentată prin domnii ing. George Vasilca și ing. Dan Vasilca, rezidenți în USA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” – INCAS București, începând cu anul 2018. Din comisia de evaluare au făcut parte dr. ing. Mihai-Victor Pricop – președintele comisiei de evaluare (INCAS București), prof. dr. ing. Sorin Cănănău (Politehnica, București), prof. dr. ing. Horia Iovu (Politehnica, București), conf. dr. ing. Laurențiu Moraru (Politehnica, București), prof. dr. ing. Răzvan George Rîpeanu Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești), prof. dr. ing. Andrei Tudor (Politehnica, București), dr. ing. Sorin Radnef (INCAS București).

Anul acesta, premiul Vasilca a fost acordat domnului dr. ing. Guglea Dionis, de la Școala Doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu teza intitulată „Evaluarea comportării tribologice a unor lubrifianți pe bază de ulei de rapiță și nanoaditivi (nitrură de bor hexagonală și grafen), susținută în anul 2022, având coordonator ştiinţific pe doamna prof. dr. ing. Lorena Deleanu.

În fotografie, de la dreapta la stânga: dr. ing. Dionis Guglea, prof. dr. ing. Lorena Deleanu și dr. ing. Mihai Boțan, absolvent al aceleași școli doctorale gălățene, în 2014, în prezent șef al unității de cercetare „Materiale avansate și tribologie” din cadrul INCAS București.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email