UGAL

În cadrul seriei de conferințe „UGAL – Dialoguri ştiinţifice și culturale”, Facultatea de Inginerie vă invită la un dialog cu distinsul profesor Adrian BEJAN, cel mai titrat român în viață, cel care a descoperit Legea Constructală, fiind în prezent în elita primilor 100 de mari savanți ai lumii. Este Membru de Onoare al Academiei Române din 2011, Doctor Honoris Causa a 18 universităţi din lume și este printre primii 100 cei mai citaţi din domeniul Ingineriei.

Evenimentul se va desfășura joi, 19 octombrie 2023, ora 13:00, la Facultatea de Inginerie, Campusul Științei, Corp D, sala D12.

Adrian BEJAN este profesor universitar, cu importante contribuții în domeniul termodinamicii. După studiile la Institutul de Tehnologie din Massachussets, și-a început cariera de cercetător la Universitatea din California, Berkeley, și-a continuat-o la Universitatea din Colorado, Boulder, iar în 1984 a fost numit profesor la Universitatea Duke, unde ocupă, în prezent, poziția de „Distinguished Professor“.

Este autorul a numeroase articole de specialitate și cărți, între care: Entropy Generation through Heat and Fluid Flow, Convection Heat Transfer, Advanced Engineering Thermodynamics, Entropy Generation Minimization, Shape and Structure from Engineering to Nature, Design with Constructal Theory, Design in Nature: How the Constructal Law Governs Evolution in Biology, Technology and Social Organization și The Physics of Life: The Evolution of Everything.

Distinsul profesor a fost laureat cu Medalia Benjamin Franklin, Premiul Humboldt, Premiul Academiei de Științe din Turcia, iar în 2020 i s-a conferit din partea președintelui Franței titlul de Cavaler al Ordinului Palmes Académiques.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email