UGAL

„Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați a semnat, încă din 20.02.2023, un «Memorandum of Understanding» cu Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) ce își propune să promoveze inovația în sectorul educațional.

De asemenea, Universitatea își asumă pregătirea personalului și va asigura programe de pregătire și reconversie profesională dedicate noii tehnologii, aliniindu-se strategiei Comisiei Europene în domeniile producției de celule de baterii pentru vehiculele electrice.

Colaborarea excelentă pe care o avem cu Europarlamentarul Dan Nica, cu Primăria Municipiului Galați și cu Ministrul Economiei, de la acea vreme, Florin Spătaru a dat roade, iar Galațiul va beneficia de o investiție inteligentă ce va produce dezvoltarea accelerată în întreaga regiune”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Romvolt este un proiect ce constă într-o fabrică de baterii litiu-ion care va fi construită în Galați, cu o capacitate totală de producție de 22 GWh și o investiție totală de 1,4 miliarde de euro. Va furniza celule de baterii în principal pentru industria auto, unde în România se află Renault/Dacia și Ford, dar și pentru piața staționară, deoarece stocarea este necesară pentru tranziția la energie regenerabilă.

Fabrica va crea mii de locuri de muncă în diferite departamente, la care se vor adauga locurile de muncă create indirect.

Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) este o companie belgiană de inginerie energetică care a înregistrat, în România, filiala ABEE drept companie „fiică” pentru a desfășura proiectul Romvolt.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email