UGAL

La inițiativa Facultății de Arte, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a semnat un acord de parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Galați în vederea recunoașterii statutului de galerie de artă profesionistă a spațiului din holul mare al Universității, sub denumirea de  Galeria „Academica”.

Colaborarea va permite asociațiilor profesionale, artiștilor plastici profesioniști din țară și din străinătate, studenților și absolvenților Facultăților de Arte să organizeze expoziții și evenimente culturale de importanță pentru orașul Galați. Este vorba despre expoziții de artă vizuală, expoziții de pictură, sculptură, grafică și alte manifestări cu caracter cultural sau științific.

Pe lângă faptul că municipiul Galați va avea de acum un spațiu cultural generos, avantajul este și de partea studenților de la Facultatea de Arte care vor avea acces mai facil la expoziții pe toată perioada studenției, dar și la stagii de practică, conferințe și oportunități de dezvoltare profesională.

Începând de astăzi, artiștii profesioniști din țară și străinătate vor avea la dispoziție un spațiu adecvat pentru organizarea de evenimente cu caracter cultural și artistic.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email