UGAL

Seniorii Universităţii Vârstei a Treia - U3A din cadrul UDJG au marcat astăzi închiderea anului universitar în pași de dans. După cursul festiv, care a avut loc în Aula Magna „Al. I Cuza” din Campusul Științei, studenții care urmează cursurile U3A au făcut o veritabilă demonstrație de ritm și coordonare, ce a culminat cu o coregrafie în sincron pe „No communication”, la finalul căreia studenții și-au aruncat tocile în aer.

În deschiderea manifestării, prof. univ. dr. Florin Tudor, coordonatorul programului U3A, i-a felicitat pe seniori și le-a urat o vacanță activă, mai ales că tot astăzi se deschid porțile celei de-a treia ediții a Școlii de vară U3A. După un moment de reculegere, ținut în memoria celor care au plecat mai devreme dincolo de albastru, domnul profesor a ținut să mulțumească conducerii UDJG, colegilor participanți în proiect, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopului Dunării de Jos, și, nu în ultimul rând, Bibliotecii „V.A. Urechia” și altor instituții gălățene pentru susţinerea permanentă,  găzduirea de cursuri și organizarea de activități inedite dedicate seniorilor cursanți.

„U3A este un proiect pe cât de oportun, pe atât de complex, menit să îmbunătățească starea de spirit a celor de vârsta a treia, prin implicarea lor în activități diverse. Anul acesta universitar a stat sub semnul culturii: au fost organizate peste 70 de activități pe diverse teme (Istoria Artei, Cultură și civilizație, Românce cu care ne mândrim), au fost lansări de carte, participări la expoziții, seri de muzică folk, festival de film, s-a înființat un club de lectură la BVAU și, de ce nu, s-au organizat lecții de dans pentru studenții noștri. Trebuie să schimbăm mentalități: nu e niciodată prea târziu să înveți ceva, iar pensionarea trebuie privită ca o oportunitate grozavă de a pune în practică ideile, țelurile propuse”, a declarat prof. univ. dr. Florin Tudor.

Universitatea Vârstei a Treia – U3A și-a deschis porțile în octombrie 2016 la iniţiativa UDJG. Acest proiect pionier în România, care aşază în centrul acţiunilor sale seniorii, construit după un model de origine franceză şi adaptat spaţiului cultural şi academic din România, se doreşte a fi o formă de învăţare pe tot parcursul vieţii, de incluziune socială, de dialog intergeneraţional și de valorizare şi valorificare a potenţialului uman. În prezent, în cadrul Universităţii Vârsta a Treia - U3A cursanții pot urma, pe parcursul unui an, discipline de interes precum: drept; medicină, artă, cultură şi civilizaţie, istorie, filosofie şi teologie, nutriţie şi ştiinţa alimentaţiei. Seniorii U3A au și o revistă cu apariție lunară, care se numește „Timpul seniorilor”.

Timp de șapte ani au trecut prin băncile U3A peste 600 de vârstnici din Galați și Brăila. Și povestea continuă!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email