UGAL

În perioada 15-17 iunie 2023, se desfășoară a IX-a ediție a Conferinței Internaționale „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Centrul de Studii Istorice și Social-Culturale Est-Europene și Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi”, în colaborare cu numeroși parteneri internaționali.

Printre aceștia Universitatea „Fan S. Noli” din Korçë, Albania, Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria, Universitatea Lyon 2, Franța, Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova, Universitatea Națională Maritimă din Odessa, Universitatea Națională „I. I. Mechnikov” din Odessa, Universitatea Națională a Mării Negre „Petro Mohyla” din Mykolayiv, Ucraina și Universitatea din Kairouan, Tunisia.

Conferința reunește aproximativ 100 de cercetători din țară și din străinătate într-un context științific interdisciplinar, având drept scop dezbaterea unor probleme de actualitate din perspectivă istorică și din arealul relațiilor internaționale, aspecte sociologice, filosofice, social-culturale și spirituale, respectiv al cooperării internaţionale în domenii comune de interes.

Elementele de noutate ale ediției din acest an sunt constituite din creșterea numărului de universități și centre partenere, al numărului de participanți și comunicări susținute, precum și includerea în timpul desfășurării lucrărilor a unor lansări de carte.

Lucrările Conferinței se vor desfășura în spațiile Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, Corpul M, Aripa AS, Strada Domnească nr. 111. Programul conferinței poate fi găsit pe https://www.hscdi-fift.ugal.ro sau pe site-ul Facultății https://fift.ugal.ro/ (secțiunea cercetare).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email