UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de partener, contribuie la implementarea proiectului inovativ EXPLORATIONS IN THE DIGITAL WORLD, alături de Konya Il Milli Egitim Mudurlugu (Konya – Turcia), Zeki Altindag Ilkokulu (Konya – Turcia), Crhack Lab Foligno 4D (Umbria, Foligno - Italia), Fundacja Eduvibes (Łódzkie Skierniewice – Poland) și Istituto Comprensivo A. Gemelli (Puglia Leporano – Italia). Scopul proiectului vizează utilizarea instrumentelor digitale în educația primară (WEB 2.0 și WEB 4.0).

În perioada 15-19 mai 2023, o delegație reprezentând Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Galați și Școala Gimnazială nr. 28 din Galați, a participat la programul de instruire și schimb de bune practici, desfășurat la Foligno, Italia, în cadrul proiectului amintit.

Pe durata celor cinci zile, participanții au exersat noi modalități de utilizare a mediului digital în vederea dezvoltării creativității și interdisciplinarității în învățământul primar. De asemenea, tehnicile și instrumentele prezentate sunt excelente modalități de stimulare a motivației elevilor pentru învățare. Ca urmare, acestea vor fi valorificate în continuare, în școlile partenere, organizându-se în acest sens, sesiuni de instruire la nivel local.  

Proiectul este finanțat prin programul ERASMUS+ și se va încheia pe 27.02.2024.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email