UGAL

Cel de-al treilea seminar „Consolidarea mecanismelor de funcționare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați” din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)” s-a desfășurat la Galați în data de 19 mai 2023.

La eveniment au participat reprezentanți ai prestatorilor de servicii turistice din cele trei regiuni transfrontaliere, dar și staff-ul proiectului: dl Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS ”Viitorul”, dl. Conf. univ. dr. ing. Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România; dna Liliana Ivanova coordonator de proiect, Comunitatea teritorială Reni, Ucraina, dl Rența Sergiu, coordonator de proiect Consiliul Raional Cahul.

Au fost analizate subiecte de discuții care au avut la bază o serie de noțiuni  legate de mecanismele practice privind implementarea programului comun de dezvoltare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați din perspectiva valorificării potențialului turistic transfrontalier și din perspectiva dezvoltării infrastructurii turistice transfrontaliere. Tot la acest eveniment s-au examinat propunerile referitoare la elaborarea Statutului juridic privind activitatea clusterului turistic Cahul-Reni-Galați și lansarea mecanismelor practice de funcționare a clusterului turistic. 

Următorul eveniment va avea loc în perioada 25-27 mai 2023 la Cahul, în republica Moldova.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene. Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email