UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cooperare cu Federația Internațională de Educație Fizică și Sportivă (FIEPS) România, organizează cel de-al 17-lea Congres European FIEPS, în perioada 24-28 mai 2023. Congresul se desfășoară simultan cu a VII-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Sport, Educație, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Științifică” – SEC - IASR.

Congresul și Conferința reprezintă o ocazie excelentă de a reuni cercetători, specialiști, reprezentanți ai mediului academic, social și economic și de a oferi cadrul științific necesar promovării și dezvoltării unor cercetări interdisciplinare noi și valoroase în domeniu.

„Este un eveniment de amploare, care deschide oportunitatea organizării unor manifestări științifice de nivel European și mondial în România”, a declarat decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. dr. Gabriel Talaghir.

Vor fi prezenți profesori și cercetători din peste 40 de țări de pe 5 continente. Din țară, participă reprezentanți din majoritatea centrelor universitare de profil. De asemenea, vor fi prezenți și reprezentanți din învățământul preuniversitar cu profil sportive din județele Galați, Brăila și Buzău.

În cadrul celor două evenimente vor fi organizate 6 workshop-uri: 2 la Galați și unul la Buzău (didactica educației fizice), 2 în domeniul kinetoterapiei și recuperării și unul în domeniul pedagogiei generale.

Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea FIEPS și a 75 de ani de învățământ superior în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Programul evenimentului poate fi văzut aici: https://fieps-seciasr.ugal.ro/images/2023/PROGRAM_FIEPS_SEC_IASR_2023.pdf

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email