UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat la Cahul, în data de 18 mai 2023, Târgul Educațional „Student 2023”. Gazda evenimentului a fost Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, cu care instituția gălățeană derulează, în parteneriat, programe educaționale și de cercetare de peste 20 de ani. Au fost invitate să participe Universitatea de Stat din Taraclia și Universitatea de Stat din Comrat, de asemenea, partenere ale UDJG.

Acțiunea a avut drept obiectiv principal prezentarea programelor de învățământ universitare adresate absolvenților de liceu din Republica Moldova, în vederea pregătirii Admiterii din acest an.

Profitând de vremea frumoasă de afară, câteva sute de elevi, profesori și părinți de la toate liceele din oraș au vizitat standurile facultăților aflate pe esplanada din fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și au stat de vorbă cu profesorii și studenții prezenți, în căutarea celei mai atractive oferte educaționale de pregătire universitară.

În deschidere au adresat mesaje de salut Excelența Sa, Anca Corfu, Consulul general al României la Cahul, Presfinția Sa Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, Tatiana Seredenco Vicepreședintele Consiliului Raional Cahul, Nicolee Dandeș, primarul orașului Cahul, doamna Natalia Luchianciuc, reprezentantul Direcției Raionale de Învățământ Cahul, prof. univ. dr. Sergiu Cornea, Rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, conf. dr. ing. Carmelia Dragomir Bălănică, Facultatea Transfrontaliera și prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Venim la Cahul, în Republica Moldova, ca partener academic traditional al universităților de peste Prut. Propunem pentru Admiterea 2023 o ofertă educațională bogată, destinată absolvenților de liceu care vor să urmeze educația universitară, propuneri de proiecte cu fonduri naționale și europene, mobilități internaționale, programe de calificare și formare profesională pentru mediul de afaceri, masterate și perfecționari pentru profesori. Continuăm colaborarea cu universitățile de peste Prut în calitate de parteneri de nădejde în educarea și formarea tinerei generații, cu programe de învățământ universitar la standarde europene, în parteneriat cu universități din Republica Moldova. Mulțumim liceelor din Republica Moldova participante la eveniment și Direcției Generale de Învățământ a Raionului Cahul, Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, universităților cu care colaborăm de mulți ani, facultăților, studenților și profesorilor implicați în acțiunea de promovare instituțională, Departamentului de Relații Internaționale și Departamentului Comunicare, Promovare și Relații Publice”, a declarat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorector UDJG, inițiatorul și organizatorul târgurilor educaționale.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email