UGAL

La propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a conferit titlul de doctor honoris causa domnului profesor universitar doctor Michael Davidson din cadrul Universității din Nicosia și Universității de Medicină din Tel Aviv.

A fost un bun prilej pentru comunitatea academică din Galați de a recunoaște excepționala personalitate academică, reputația și prestigiul științific, profesionalismul și ținuta morală a unui model uman și profesional al comunității academice românești și internaționale, profesorul universitar doctor MICHAEL DAVIDSON.

Născut în Galați, Domnia sa este o personalitate care s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul medicinei și în special al psihiatriei, care i-a adus un prestigiu ştiinţific recunoscut de întreaga comunitate academică din ţară şi din străinătate.

Iată, mai jos, câteva repere biografice ale domnului profesor Michael Davidson.

Acesta s-a născut în Galați. În perioada 1970-1976 a absolvit State University of Milan Medical School In Italia, apoi a urmat rezidențiatul în Psihiatrie la Mount Sinai School of Medicine din New York, ulterior devenind profesor de Psihiatrie până în prezent la aceeași universitate. Actualmente este și Profesor Emerit al Universității de medicină din Tel Aviv și Director de Department al Universității din Nicosia.

Domnul Profesor a condus zeci de granturi de cercetare, a publicat până în ianuarie 2023 un număr de 347 de articole indexate Web of Science, având un număr de peste 14.000 de citări indexate în aceeași bază de date și un indice Hirch de 39. Este medic șef al Minerva Neuroscience din Boston, Președinte al Centrului Medical pentru Altzheimer și a obținut numeroase distincții, dintre care menționăm doar ECNP Psychopharmacology Award 1997 și CINP Neuroscience Award 2006. A fost și este redactor șef sau membru în comitetul editorial a numeroase reviste de prestigiu. De asemenea, Profesorul Michael Davidson a participat la zeci de comisii de susținere a tezelor de doctorat în calitate de preşedinte, referent sau membru inclusiv deplasându-se în țara natală.

Odată cu începerea acum 7 ani de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizării „European Conference of Psychiatry and Mental Health - Galatia”, Profesorul Michael Davidson s-a implicat activ an de an, fiind prezent în permanență la această manifestare științifică, promovând-o în toate mediiile academice și de cercetare cu scopul de a crește vizibilitatea acestei manifestări și implicit a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, acest lucru arătând de unde își trage domnul profesor rădăcinile.

Considerăm că întreaga activitate a acestui strălucit reprezentant al şcolii mondiale de Psihiatrie exprimă seriozitatea şi profunzimea sa ştiinţifică, precum şi o mare corectitudine îmbinată cu o neobişnuită putere de muncă.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email