UGAL

Sute de elevi din capitala Republicii Moldova și din raioanele limitrofe, părinți și profesori, alte persoane interesate, au vizitat marți 16 mai 2023 Târgul Educațional @Student 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați împreună cu universitățile partenere din Chișinău și Cahul.

Evenimentul educațional și cultural, realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, TVR Moldova, Direcției Generale Educație, Tineret si Sport a Consiliului municipal Chișinău, Ministerul Educației și Cercetării, a avut loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, partener în organizarea târgului.

Ambasada României în Republica Moldova a fost reprezentată, la deschiderea târgului, de Valeriu Stoica, ministru consilier.

Media națională și locală a fost reprezentată de TVR Moldova, cu o echipa coordonată de directorul Nicolae Mocanu, TV Chișinău și Radio Chișinău.

Participanții la eveniment au stat de vorbă cu cadrele didactice universitare, cu studenții facultăților și au primit informații actualizate despre admitere, burse, condiții de cazare și de masă, modalități de petrecere a timpului liber în orașul de la Dunăre.

„Ne dorim ca tinerii din Republica Moldova să beneficieze de informații care să le permită să aleagă cea mai bună ofertă educațională de învățământ superior. Este important să studieze acasă, să beneficieze aici, în Republica Moldova, de programe de învățământ superior de cea mai bună calitate, dezvoltate de universitatea noastră în parteneriat cu universități din Chișinău și din sudul republicii. Venim cu o ofertă complexă de programe educaționale la standarde europene, cu diplome de studii recunoscute și apreciate la nivel internațional, însoțite de mobilități internaționale, de burse și facilități de cazare și transport oferite de Guvernul României" a declarat inițiatorul târgului, prof. univ. dr. Silvius Stanciu, prorector UDJG.

Urmează un târg educațional organizat în sudul Republicii Moldova, la care vor fi prezentate, cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, programe educaționale proprii și în parteneriat.

Întâlnirea reprezentanților facultăților cu elevii de liceu în Municipiul Cahul va avea loc joi, 18 mai, între orele 10.00 și 16.00, pe platoul din fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Vă așteptăm cu drag!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email