UGAL

Facultatea de Arte și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au răspuns prezent la cea mai frumoasă Sărbătoare a Icoanei, care are loc anual în Duminica Ortodoxiei. După Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Episcopală de Înaltpreasfințitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu icoanele realizate de ei în mâini, studenții celor două Facultăți și elevii participanți au mers în procesiune până la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, pentru a vernisa cea de-a XXIII-a ediție a expoziției de icoane, schițe și desene cu tematică iconografică, dedicată anului omagial și comemorativ 2023 și organizată de Centrului Eparhial.

Studenții de la specializările Pictură (Facultatea de Arte) și Artă Sacră (Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie) au expus, în sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu”, portrete ale membrilor marcanți ai creștinătății românești, realizate în tehnici diverse. La expoziție au mai fost puse pe simeze lucrări iconografice ale tinerilor seminariști dar și icoane pe lemn, sticlă și din semințe realizate de elevi de la Liceele de Artă din Galați și Brăila, ale copiilor din cadrul Centrelor eparhiale pentru tineret din parohiile Barcea și Liești.

Pentru talent, efort și implicare, tinerii iconari au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos Diploma „Icoana – Frumusețe a Ortodoxiei”, precum și importante premii, care au constat în icoane autentice, cărți de rugăciune, seturi de acuarele și pensule, dar și alte ustensile dedicate picturii.

La final, Corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” și al Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” au susținut un miniconcert de imnuri specifice Postului Mare.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email