UGAL

Peste 1.200 de elevi din județul Buzău au participat ieri la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat în clădirea Euro Campus din strada Hangarului nr. 8. Ca de fiecare dată, reprezentanții Universității „Dunărea de Jos” din Galați au venit în fața tinerilor cu programe și specializări interesante, experimente inedite, momente artistice și o tombolă din jumătate în jumătate de oră, cu premii oferite de Prefectura Buzău și companiile Agrana și Cocorico.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți oficialități locale și județene, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, parteneri din mediul de afaceri. „Faptul că s-a reușit aducerea la Buzău a unor facultăți importante din cadrul UDJG reprezintă o mare oportunitate pentru tinerii noștri. Acest proiect, privit inițial, de mulți, cu scepticism, s-a dovedit a fi un succes, iar faptul că atât de mulți elevi s-au prezentat la acest târg pentru a cunoaște oferta educațională a Universității „Dunărea de Jos” din Galați vine să demonstreze, încă o dată, că Buzăul avea și are nevoie de o instituție de învățământ superior”, a declarat doamna director de cancelarie Marieta Boloș, de la Instituția Prefectului - Județul Buzău.

La rândul său, Constantin Toma, Primarul municipiului Buzău a precizat: „Sunt absolvent al UDJG, Facultatea de Inginerie. Este o Universitate cu 75 de ani vechime, cu profesori extraordinari și studenți pe măsură. Vom dezvolta parteneriatul cu UDJG, astfel încât la Buzău să aducem și Ingineria. Primăria sprijină elevii de liceu care doresc să continue studiile universitare acasă. Buzăul a demarat un proiect destinat învățământului dual, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”.

Daniela Palcău, inspectorul școlar general al IȘJ Buzău” i-a încurajat pe elevii prezenți să acceseze o formă de pregătire universitară: „Orientarea în carieră este o verigă și o țintă strategică a educației buzoiene. Sper să vă găsiți astăzi facultatea potrivită și îmi doresc ca după absolvire să reveniți la Buzău, să lucrați aici pentru a dezvolta orașul și județul nostru”.

Domnul deputat PNL de Buzău și fost prefect de Galați, Gabriel Avrămescu a afirmat: „Suntem interesați să oferim un viitor cât mai bun copiilor Buzăului. E importantă colaborarea cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Existența unui centru universitar de prestigiu, care dezvoltă programe de studiu performante, cu absolvenți bine pregătiți pentru piața muncii”.

„Suntem cea mai importantă universitate din regiune, aveam cea mai bună ofertă educațională și vă invităm să deveniți studenții Universității «Dunărea de Jos» din Galați. Deviza evenimentului ar putea fi «Educația unește», pentru că Universitatea a unit voința politică a autorităților publice, cu aspirațiile elevilor, cu nevoile mediului de afaceri și abilitățile profesorilor gălățeni. Educația este un drept al tinerilor, suntem obligați să oferim tinerilor toate condițiile pentru un bun traseu educațional și o carieră profesională strălucită. Salutăm prezența tuturor partenerilor noștri și le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului”, a menționat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității, inițiatorul și organizatorul acestei ample campanii de promovare.

La Buzău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este prezentă din 2020 cu trei specializări: Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură, oferta educațională urmând a fi completată anul acesta cu noi programe de studii de masterat.

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu Inspectoratele Școlare Județene și instituții partenere din învățământul preuniversitar.

Următorul Târg educațional va avea loc pe 14 martie la Slobozia.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email