UGAL

Aproape 1.000 de elevi de liceu din Focșani și județul Vrancea au fost așteptați să participe ieri la Târgul Educațional „Student #UDJG” pentru a afla care este oferta pentru admiterea din acest an a Universității „Dunărea de Jos”din Galați. Pe scena Cinematografului Balada, de pe Bulevardul Unirii, studenți și cadre didactice de la cele 13 facultăți au arătat elevilor tot ce are UDJG mai bun: programe de studiu, proiecte, experimente, momente artistice, prezentări interactive. Nu a lipsit tombola cu premii organizată din oră în oră, evenimentul având sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, al autorităților locale și județene dar și al sponsorilor: Roman’s, Rețeaua de magazine PACO, Altdorf Technik, UMO Serv Focșani.

Prezente la deschiderea Târgului, autoritățile județene și localele-au vorbit elevilor vrânceni despre oportunitățile pe care le au la dispoziție din punct de vedere educațional. „Salutăm prezența Universității «Dunărea de Jos» din Galați, Vrancea se mândrește cu elevi buni, cărora le recomand să studieze cu atenție oferta educațională și să aleagă în cunoștință de cauză”, a declarat Gheorghiță Berbecea, subprefectul de Vrancea.La rândul său, Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a precizat: „UDJG e o universitate de succes, am trecut și eu pe acolo. Îmi doresc ca voi, cei prezenți, să fiți atenți la ceea ce vă doriți și să profitați din plin de aceste oportunități. Educația reprezintă cea mai mare șansă pe care o are o ființă umană”. Ionel Cel Mare, vicepreședintele CJ Vrancea, a explicat: „Vrancea a devenit atractivă pentru marile universități din România, printre care și Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați. Acești tineri, care se pregătesc pentru studiile universitare, au acum oportunitatea să aleagă cele mai bune profesii, astfel încât, pe viitor, să devină oameni de nădejde ai județului”. Prof. Daniela Gabriela Marchitan, inspectorul școlar general al IȘJ Vrancea, a punctat: „Universitatea este un partener vechi al învățământului vrâncean. Să fiți atenți la job-urile viitorului, să aveți puterea de a alege în primul rând ceea ce credeți că vă reprezintă. Timpul și tinerețea vă permit să faceți ce credeți că este mai bine pentru voi în viață‟.

Inițiatorul și organizatorul acestei ample campanii de promovareși prorector al UDJG, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu a precizat în deschidere: „Suntem una dintre cele mai mari universități din România, cu peste 20 000 de cursanți pe an. Suntem în primele 10 universități la nivel național, în ceea ce privește cercetarea și cea mai mare universitate regională. Mulțumim Prefecturii și Consiliului Județului Vrancea, Primăriei Focșani, Inspectoratului Școlar, gazdelor noastre de la Balada și tuturor partenerilor și sponsorilor care au dorit să fie alături de noi. Vă urăm succes în alegerea unei cariere, vă așteptăm la Galați și ne dorim să păstrăm tinerii acasă‟.  

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar.

Viitoarele întâlniri cu liceenii vor fi la Buzău – 7 martie și la Slobozia - 14 martie.  

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email