UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă, astăzi, la invitația Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, la prezentarea de către Delegația experților Uniunii Europene a Raportului final de țară, pe cercetare, digitalizare și inovare (CDI), realizat cu ajutorul Mecanismului de sprijin al politicilor (Policy Support Facility – PSF), prin Programul Orizont Europa. Întâlnirea este găzduită de Biblioteca Academiei Române, din Calea Victoriei nr. 125, sector 1, București.

În deschidere au susținut alocuțiuni: Sebastian Ioan Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Jean-Eric Paquet, director general Direcția Generală pentru Cercetare și Inovare UE; Ligia Deca, consilier prezidențial - Departamentul Educației și Cercetării; Sorin-Valentin Costreie, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului pentru Educație și Cercetare. Raportul de țară a fost prezentat de Mariam Camarero, Președinte panel experți PSF România, profesor de economie la Universitatea Jaume I Castellón, Spania.

Prezența UDJG la acest important eveniment științific național, alături de cele mai prestigioase entități de cercetare și educație din România, atestă statutul Universității drept cea mai importantă instituție de învățământ și cercetare din Sud-Estul României, în contextul bunei implementări a politicilor naționale în domeniul cercetării, dezvoltării, inovării și a eforturilor de integrare în spațiul european al CDI.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată la eveniment de prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul responsabil cu activitatea CDI în UDJG. 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email