UGAL

Marina Militară Română a organizat, vineri, 3 iunie, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, a XII-a ediție a festivității de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului în Forțele Navale”. Ceremonia a avut loc la Constanța, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a unor distinși invitați și a nominalizaților la cele cinci secțiuni ale concursului.

Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost evidențiată la secțiunea „Alături de Forțele Navale în anul 2021”. Distincția a revenitinstituției de învățământ superior din Galați „pentru contribuția la dezvoltarea învățământului superior de marină, prin asigurarea cadrului necesar pentru formarea profesională a ofițerilor din Forțele Navale, ingineri specialiști în Domeniul Arhitectură Navală” și a fost înmânată conf. dr. ing. Gabriel Popescu, Decan al Facultății de Arhitectură Navală. 

Alte secțiuni au fost: „Ofițerul Anului 2021”, „Maistrul Militar al Anului 2021”,  „Soldatul profesionist al anului 2021”, „Salariatul civil al anului 2021”. La capitolul „Alături de Forțele Navale în anul 2021” au fostpremiate și altepersonalități sau instituții care au contribuitla dezvoltarea și promovarea imaginii Forțelor Navale Române.

„Ne bucură mult această recunoaștere a unei colaborări fructuoase dintre singura Facultate de Arhitectură Navală din țară și Forțele Navale Române. Am primit cu onoare acest premiu, pe care îl dedic întemeietorilor școlii navale superioare românești, celor care le-au succedat, actualilor colegi și viitoarelor cadre didactice universitare”, a declarat conf. dr. ing. Gabriel Popescu, Decanul FAN.  

Facultatea de Arhitectură Navală derulează, de câțiva ani, parteneriate cu Forțele Navale Române, menite să răspundă tuturor provocărilor din estul Europei. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email