UGAL

O delegație a conducerii Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în frunte cu Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG participă, în intervalul 26-29 mai 2022, la reuniunea Consorțiului Universitaria, găzduită de Universitatea București.

Consorțiul este alcătuit din rectorii, prorectorii și președinții de Senat din nouă instituții de învățământ superior din România (primele cinci fiind membri fondatori): Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța. În această formula, bazată pe valori comune ale comunității academice, cele nouă universități membre ale Consorțiului Universitaria reunesc 42,43% din numărul de studenți și, respectiv, 32,38% din cadrele didactice titulare la nivel național.

Agenda reuniunii cuprinde discuții pe paneluri cu privire la: Proiectul de Lege a Educației (Panel Rectori) schimbări în reglementările învățământului superior și rolul Senatelor Universitare (Panel Președinți de Senat), cooperare universitară în domeniul digitalizării; programe de studii și relația cu mediul universitar (formarea profesorilor, echipe de elaborare a manualelor); resurse umane din universități; internaționalizare și alianțe europene; Cercetare, cooperare interuniversitară, rankinguri și principii de finanțare a cercetării (Panel Prorectori).

UDJG este membră a Consorțiului Universitaria din 2021.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email