UGAL

Vă invităm astăzi, 24 mai 2022, începând cu ora 17.00 la vernisajul expoziției „EXPOGRAVURA22”. Expoziția își propune să prezinte numeroase abordări ale temelor de semestru realizate de studenții Facultății de Arte, de la specializarea pictură de șevalet.

Temele date sunt: „insectar, urmă, semn autoportret, erou-antierou, scrisoare” etc. Studenții au încercat să abordeze tematicile date la cursul de gravură într-o manieră personală trecând ideea de bază a temelor printr-o sită a propriei personalități artistice. Reprezentările lor radiază în tehnica „linogravurii” sau a „acului sec”, tehnici de tipar înalt și tipar adânc prin intervenția directă a culorii sau a non-culorii pe suportul matriței. Elementul deosebit care vine să facă un dialog și infrățire între arta grafică și arta picturii este transpus prin melanjul direct al culorilor pe suport în maniera „monotipiei” și într-un număr de peste 60 de lucrări.

Vincentziu Pușcașu s-a ocupat atât de propunerea temelor de reproducere după mari artiști ai gravurii: Francesco GOYA, Rembrandt Van Rijn și alții. Totodată a contribuit în organizarea și panotarea spațiului expozițional și curatoriatul expoziției.

Vă invităm să descoperiți creația studenților de la specializarea pictură a Facultății de Arte din Galați în perioada 24 mai - 10 iunie în galeria „Serfioti” din mansarda Librăriei Alexandria din Galați, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9:00-19:00, iar sâmbăta între orele 10:00-17:00.

 

Vă mulțumim și vă așteptăm să ne vizionați!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email