UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a participat vineri la „Ziua Întreprinzătorilor”, la Conferința „Fondurile Europene 2021-2027 pentru IMM-uri, instrumente și modalități de accesare. Rolul digitalizării în dezvoltarea fenomenului antreprenorial”.

Evenimentul a fost organizat, în parteneriat, de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Județean (CJ) Galați și Patronatul IMM-urilor Galați și s-a desfășurat în sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științele Naturii  „Răsvan Angheluță” din Galați.

Instituția de învățământ superior a fost reprezentată de prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG, care a subliniat, cu această ocazie, legătura strânsă între mediul academic și antreprenorii din zonă, în beneficiul tinerilor absolvenți, specialiștii de mâine ai regiunii.  

La eveniment au participat Florin Jianu, Președintele CNIPMMR, Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, Dan Nica, Europarlamentar de Galați, Costel Fotea, Președintele Consiliului Județean Galați, delegați ai patronatelor din întreaga țară, reprezentanți ai administrației publice, mediilor academic și financiar-bancar.

Patru miniștri au fost prezenți, cu această ocazie, la Galați, pentru a vorbi despre posibilitățile de accesare a fondurilor europene pentru IMM-uri până în 2027: Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și Florin Spătaru, ministrul Economiei.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email