UGAL

În perioada 13-14 mai 2022, la Galați, a avut loc seminarul intitulat „Promovarea produselor și serviciilor turistice. Marketing turistic: metode și instrumente implementate colectiv și individual. Schimb de bune practici” din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”.

Seminarul s-a bucurat de prezența domnului Lucian Puiu GEORGESCU – Rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a domnului Silvius STANCIU – Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a domnului Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv al IDIS „Viitorul”, a domnului Nicon Pîslari, coordonator de proiect, Consiliul Raional Cahul, evenimentul fiind moderat de către domnul Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România.

La eveniment au participat reprezentanți ai prestatorilor de servicii turistice din cele două regiuni transfrontaliere locale din Cahul și Galați.

Principalele teme abordate la eveniment au fost: Marketing turistic. Particularitățile marketingului în turismul verde; Studiul clientelei și a pieței. Strategii de marketing; Strategii, instrumente și metode de promovare a turismului verde, dar și Rolul strategiei de brand în promovarea turismului verde.

Vizita de studiu din prima zi a debutat cu Zona de agrement cu specific pescăresc – Siretul, comuna Șendreni și apoi atelierul meșteșugăresc tradițional al domnului Munteanu, comuna Șendreni. Următoarea oprire a fost la Centrul multifuncţional „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, comuna Braniștea, un loc prevăzut cu săli pentru conferințe și alte activități comunitare, săli pentru implementarea anumitor proiecte educative, bibliotecă, arhivă parohială, dormitoare pentru cazarea persoanelor aflate în dificultate şi bucătărie. Totodată, în cadrul Centrului a fost amenajată o expoziție cu obiecte vechi bisericești și tradiționale, între care se distinge frumoasa odaie țărănească cu obiecte vechi de peste 100 de ani. Mănăstirea Vladimirești, comuna Tudor Vladimirescu a fost un alt punct de pe traseul vizitei de studiu, un loc plin de istorie în care sunt produse și promovate produse bio-ecologice, dar și un atelierul de pictură și tricotaje.

În cea de-a doua zi a fost vizitat Palatul Episcopal - Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos Galați, locație care impresionează prin eleganța sobră a clădirii și prin relicvariul religios prezent în sălile de expunere. Ultima vizită a fost la Catedrala Arhiepiscopală "Sfântul Apostol Andrei" Galați cel mai mare edificiu religios din Galați, cu hramul "Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae" a fost construită între 1906 și 1917, fiind un simbol al orașului.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul (Moldova), Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email