UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică a fost reprezentată cu succes la a patra ediție a „Concursului de Microcontrolere PIC4ALL”, organizat de Universitatea Maritimă din Constanța în colaborare cu Microchip, în data de 13 Mai 2022. Ediția de anul acesta a fost una hibridă, participanții fiind studenți de la licență și master de la universități din Constanța, Galați, Iași și București.

Echipele care au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au avut în componență studenți de la specializările Automatică și Informatică Aplicată anul II: Vătafu Radu, Podaru Mihai, Lăbuș Andrei, respectiv Electronică Aplicată anul IV: Grigoraș Ana-Maria, Oancă George Cristian și Teodorescu George Dorian (II AIA). Prima a obținut Premiul II, cu  proiectul HerbWare, îndrumător Șl. dr. ing. Mihaela Andrei.

Sistemul a fost implementat folosind o serie de senzori (umiditate, temperatură, nivel apă etc.) pentru măsurarea diverșilor parametri necesari supraviețuirii unei plante. Pentru monitorizare și comandă a fost realizată și o aplicație Android care comunică prin Bluetooth cu o platformă de dezvoltare cu microcontroller.

A doua echipă a construit un roboțel umanoid și a obținut Mențiune. Proiectul are la baza 19 servomotoare care dau robotului mobilitate si viteza de miscare. Toate piesele au fost printate de studenți la o imprimantă 3D. „Prietenul” umanoid poate realiza mișcări similare oamenilor. Îndrumătorul echipei a fost tot Șl. dr. ing. Mihaela Andrei.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email