UGAL

Elevi de clasele a XI-a și a XII-a din 30 de licee ale județului au venit să afle detalii despre programele de studiu și condițiile de admitere din acest an de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul Târgului Educațional Student #UDJG, care a avut loc în holul instituției de învățământ superior. După ce au vizitat standurile, au privit demonstrațiile și experimentele și au stat de vorbă cu cadrele didactice și cu studenții, elevii au avut șansa să participe și la o tombolă cu premii oferite de partenerii din mediul de afaceri, companiile APAN și Roman’s.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat: subprefectul Județului Galați, Ciprian Manea, președintele Consiliului Județului, Costel Fotea, primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, inspectorul școlar general al IȘJ Galați, Gina Brînzan, rectorul Universității, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, prorectorii universității dr. Alexandru Nechifor si prof. dr. ing. Silvius Stanciu, inițiatorul și organizatorul evenimentului.

„Apreciem inițiativa Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-estul României. De altfel, majoritatea celor prezenți la evenimentul de astăzi, din partea autorităților publice locale, sunt absolvenți sau actuali cursanți în cadrul programelor UDJG”, a explicat Ciprian Manea, subprefectul județului Galați.

„Ne aflăm la una din cele mai prestigioase Universități din România și asta trebuie să ne facă mândri că suntem gălățeni. UDJG are la ora actuală absolvenți-ambasadori în toată lumea, iar Galațiul, în cel mai scurt timp, va depăși unele județe din vestul țării”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Dacă Universitatea vă va șlefui ca viitori specialiști, e de datoria noastră, a autorităților, să facem orașul atrăgător pentru voi. Îmi permit să vă dau un sfat: încercați să vă alegeți o carieră pe care să o construiți cu plăcere, alegeți cu sufletul și nu vă lăsați influențați”, a precizat, în discursul său, primarul Ionuț Pucheanu.

“Aveți astăzi șansa de a afla răspunsul la întrebările pe care vi le puneți, legate de viitorul vostru. UDJG vă oferă informații despre cele 14 facultăți și peste 80 de programe de studiu.  Vă doresc să fiți înțelepți și să alegeți în cunoștință de cauză!”, a menționat Gina Brînzan, inspector școlar general al IȘJ Galați.

„Suntem excelenți împreună, suntem o Universitate de renume, așa că vă așteptăm la una din cele 14 facultăți ale noastre, pentru a face performanță, pentru a descoperi lucruri noi și interesante, pentru a lega prietenii pe viață. Baftă la bacalaureat! Vă dau întâlnire în toamnă, să deschidem împreună cursurile unui nou an universitar!”, a declarat prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG.

Reprezentanții companiilor partenere au felicitat participanții la eveniment și au dat asigurări că vor fi întotdeauna alături de UDJG.

Târgurile Educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați cu inspectoratele școlare județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar.

Al doilea Târg Educațional Student #UDJG organizat în județul Galați va avea loc marți, 10 mai, la Tecuci, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în intervalul orar 10.00-16.00.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email