UGAL

Seminarul intitulat „Managementul resurselor umane și financiare în prestarea serviciilor de turism verde transfrontalier. Aplicații practice” din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)” s-a desfășurat în perioada 15-16 aprilie 2022, în Cahul, Republica Moldova.

La seminar au participat reprezentanți ai autorităților locale din Cahul și Galați, dar și prestatorii de servicii turistice din regiune. Seminarul a fost deschis de către dl Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS „Viitorul”, dl Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și dl Nicon Pîslari, coordonator de proiect, Consiliul Raional Cahul.

Principalele teme abordate la eveniment au avut la bază: Conceptul de management al resurselor umane și probleme ale sectorului turistic verde din perspectiva resursei umane; Managementul financiar. Cum pot fi majorate veniturile unei pensiuni?; Managementul financiar pentru perioadele mai puţin ocupate în pensiuni, dar și Principalele activități ale managementului resurselor umane: planificarea, asigurarea cu personal, dezvoltarea angajaților, relațiile de muncă. 

Vizita de studiu a debutat la piața agro „Poarta Belșugului” din satul Slobozia Mare, unde doamna primar Valentina Carastan a prezentat noua piață transfrontalieră, care s-a construit în sat și care reunește atât producătorii locali cât și pe cei din zonă. Muzeul de Istorie și Etnografie din Slobozia Mare și Casa de Cultură (clădire monument de arhitectură cu o capacitate de 1000 de locuri) au fost următoarele repere vizitate. Vizita de documentare a continuat cu crama „Domeniile Pană”, Muzeul Ținutului Cahul,  Vinăria din Vale și Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Cel de-al șaselea seminar din cadrul proiectului se va desfăşura la Galați în perioada 13-14 mai 2022.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul (Moldova), Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email