UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică a fost reprezentată cu succes la cea de-a IV-a ediție a „CONFERINŢEI TEHNICO-ŞTIINŢIFICĂ A STUDENŢILOR, MASTERANZILOR ŞI DOCTORANZILOR, 2022”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei în perioada 29-31 martie 2022. Aceasta s-a desfășurat online, participanții fiind studenți de la licență, master și doctorat.

Echipa care a reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a avut în componență studenții Vătafu Radu-Ionel și Lăbuș Andrei Petrișor,  anul II, licență, la Automatică și Informatică Aplicată și un student de la Sisteme Electronice Avansate anul II master - Dobrotă Dragoș Ioan - și a obținut Premiul al II-lea. Titlul proiectului prezentat a fost „MAȘINĂ AUTONOMĂ”, îndrumător Șl. dr. ing. Mihaela Andrei.

Sistemul a fost implementat cu ajutorul unei platformei de dezvoltare cu microcontroller, vehiculul fiind capabil să se deplaseze autonom evitând obstacolele din calea lui, să găsească un loc de parcare și să-l ocupe. A fost realizată și o aplicație Android care comunică prin Bluetooth cu mașinuța. Prin intermediul acesteia se alege modalitatea de deplasare: autonom sau comandat. În aplicație există butoane pentru efectuarea manevrelor pentru găsirea unui loc de parcare, parcare laterală sau oprire de urgență.

 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email