UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Agenția Națională de Presă AGERPRES, organizează Expoziția „Galațiul de altădată”, ce conține fotografii ale principalelor obiective din oraș, aflate în arhiva fotografică a Agenției.

Evenimentul se încadrează în manifestările organizate cu ocazia Zilelor Universității. Pe 20 martie se împlinesc 74 de ani de când s-a folosit pentru prima dată denumirea de „Universitate” într-un act oficial (Decretul Consiliului de Stat din 20 martie 1974), ce consfințește unirea Institutului Politehnic cu Institutul Pedagogic, existente deja în orașul de la Dunăre.

Expoziția, găzduită în holul instituției de învățământ superior, cuprinde fotografii ale orașului, realizate în intervalul 1947-1998, de fotoreporterii Agenției Naționale de Presă AGERPRES, fotografii care au beneficiat de un proces de digitalizare, început în 2014.

Vernisajul va avea loc luni, 21 martie 2022, la ora 13,00, în prezenta directorului general al Agenției Naționale AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae. Vor participa: prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu și dr. Alexandru Nechifor, cei doi Prorectori ai UDJG, prof. dr. Simona Antofi și conf. univ. dr. Cătălin Negoiță de la Facultatea de Litere.

Expoziția face parte dintr-o serie itinerantă, realizată de AGERPRES, cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la înființarea Agenției. Ea va rămâne spre vizitare în holul Universității până pe 21 aprilie 2022.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email