UGAL

În data de 9 martie 2022 a avut loc lansarea paginii web https://danube-ecotravel.com/, un eveniment important inclus în cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”.

La eveniment au participat reprezentanți ai agenților economici, prestatori de servicii turistice din cele trei regiuni transfrontaliere, experți în turism, muzeografi, dar și staff-ul proiectului: dl Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS ”Viitorul”, dl. Conf. univ. dr. ing. Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România; dna Liliana Ivanov, coordonatoare de proiect, Comunitatea teritorială Reni, Ucraina, dl Nicon Pîslari, coordonator de proiect Consiliul Raional Cahul.

Prin dezvoltarea aceastei platforme web se are în vedere facilitarea accesului turiștilor la o serie de informații extrem de utile, acestea fiind prezentate în mod coerent și practic, în trei limbi: română, ucraineană și engleză, scopul principal fiind acela de a promovara și încuraja dezvoltarea turismului verde in regiune.

Pagina web https://danube-ecotravel.com/ este structurată pe opt segmente principale: Noutăți, Despre noi, Regiunea transfrontalieră Cahul-Reni-Galați, Potențial turistic transfrontalier, Atracții turistice, rute transfrontaliere, cazare și alimetare și informații de bază. Secțiunea Regiunea transfrontalieră Cahul-Reni-Galați conține informații de bază despre zonă privind geografia, istoria, demografia, cultura, economia și totdată informații privind cooperare transfrontalieră.

Vă așteptăm să vizitați atât platforma cât și regiunea transfrontalieră Cahul-Reni-Galați!

 

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul (Moldova), Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email