UGAL

Ziua Internaţională a Femeii, celebrată anual pe 8 martie, a marcat, inițial, ideea de emancipare a femeilor şi lupta lor pentru drepturi egale în raport cu bărbaţii. Astăzi, Ziua Femeii este percepută ca un moment de apreciere şi recunoaştere a eforturilor doamnelor și domnișoarelor de pretutindeni, care vindecă, protejează, unesc, motivează și educă, dar și cercetează, muncesc, descoperă, învață.

„Fiind asociată cu primăvara, Ziua Femeii este legată simbolic de flori, de renașterea naturii, de optimism și putere interioară. Femeile sunt motorul vieții, echilibrul nostru, forța subtilă care ne ajută în momentele grele și ne fac să mergem mai departe. Gândul nostru merge, în acest an, la mile de femei refugiate din Ucraina, care își apără, cu prețul propriei vieți, copiii și viitorul. Le doresc pace, putere, echilibru și o întoarcere cât mai grabnică la normalitate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Ziua Femeii a fost recunoscută internaţional începând cu anul 1977, când Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluţie în acest sens. Tema anului 2022, conform adevărul.ro este #BreakTheBias și pune accentul pe „o lume lipsită de prejudecăţi, stereotipuri şi discriminare”, o lume în care „diferenţele sunt apreciate şi sărbătorite”.

La mulți ani tuturor femeilor!  

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email