UGAL

Lacrimi de bucurie și o rază de speranță, în Campusul „Al. I. Cuza”! Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, alături de alți reprezentanți din conducerea U.D.J.G., a împărțit flori și mărțișoare tuturor femeilor din Ucraina cazate în Caminele C și B.

„Am dorit să le înseninăm acestor doamne și domnișoare începutul de primăvară și ne exprimăm speranța că se vor întoarce cu bine acasă, în pace și liniște”, a declarat prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Mărțișoarele - simbol al primăverii - au fost confecționate de studenții străini care învață limba română la anul pregătitor, la inițiativa cadrelor didactice de la Facultatea Transfrontalieră, în cadrul Centrului Limba noastră.

Gestul a fost primit cu lacrimi în ochi de femeile refugiate cazate în cele două cămine din Campusul „Al. I. Cuza”, mai ales că obiceiul Mărțișorului este cunoscut și practicat și în Ucraina. La acest moment, Căminele C și B oferă un acoperiș sigur pentru mai bine de 500 de refugiați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email