UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este prima dintre cele patru instituții de învățământ românesc care au fost menționate în clasamentul Young University Rankings 2022, publicat recent și realizat de reputatul furnizor de clasamente Times Higher Education. În acest top nou apar, în ordine, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Valahia din Târgoviște.

Primele trei instituții de învățământ superior figurează în intervalul 401+ din lista Young University Rankings, ce include 790 de universități, iar instituția din Târgoviște este inclusă în rândul celor aproximativ 250 de universități menționate doar ca furnizoare de date, nu și ierarhizate în acest clasament.

Topul ia în calcul universitățile înființate în ultimii 50 de ani, clasificate în funcție de cei 13 indicatori de performanță folosiți și în cazul principalului clasament global al Times Higher Education, cu unele ajustări, grupați în patru arii de analiză: predare, cercetare, transferul de cunoștințe și internaționalizare.

„Ne bucurăm că, la început de an, am primit această confirmare a progresului nostru constant în toate domeniile de care se ține cont pentru acest clasament. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice implicate și am speranța că, împreună, vom continua parteneriatul bazat pe încredere și respect reciproc”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email