UGAL

Autor: Ioana Visalon
Data apariției: 20.12.2023
Domeniul: Pedagogie Teatrală
ISBN: 978-606-19-1610-8
Număr pagini: 238
Format: 17 x 24 cm
Editura Universității „Transilvania” din Brașov

Acest manual concentrează o experiență didactică de peste 25 de ani dedicată integrării vorbirii scenice în abordarea organică a artei actorului, abordare fundamentată în principal pe metodele create de Stanislavski, Spolin și Cojar și este un instrument de lucru adresat studenților actori. Primul manual românesc de Vorbire Scenică ce oferă o metodă cuprinzătoare de antrenament structurat pe modelul Broadwell al învățării abilităților (adaptat de Carey&Clarck Carey la practica Voice&Speech) valorifică o documentare aprofundată nu doar în literatura de specialitate a disciplinei, ci și în domenii precum neuroștiințele sau psiholingvistica și cuprinde nu mai puțin de 104 de exerciții, descrise detaliat, precum și un aparat teoretic actualizat și adaptat la nevoile studenților actori.

Metodologia și exercițiile descrise sunt pragmatice, direct orientate către rezolvarea problemelor semnalate de profesorii de Actorie și au fost supuse constant feedback-ului mediului academic.

Antrenamentul propus conține atât abordări pedagogice originale cât și adaptări ale unor metode consacrate în spațiul internațional (McCallion, Carey&Clark Carey, Linklater, Rodenburg, Gutenkunst&Gillett).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email