Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

 

Contact

  Logo Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice
  Adresă:  Str. Domnească, nr. 111
  Telefon: 0336 130 165
  Fax: 0236 493 370
  E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  Website:  http://www.fsjsp.ugal.ro
  Hartă: Locație
     
aciee
 

Prezentare

 

În anul 1990, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr. 7751 a luat fiinţă, în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Juridice.

Începând cu anul universitar 1993–1994 se înființează specializarea Drept Economic şi Administrativ, a cărei denumire se schimbă ulterior devenind Administraţie Publică și fiind acreditată conform H.G. nr. 568/1995.

Primul program de studii în domeniul Drept începe să fie derulat în toamna anului 1998. Datorită faptului că învățământul de profil juridic şi admnistrativ era într-o bună măsură disjunct de învățământul de profil economic, în octombrie 2005 Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative s-a divizat în două facultăți: Facultatea de Drept și Facultatea de Ştiinţe Economice.

Ia ființă astfel Facultatea de Drept, prin Hotărârea de Guvern nr. 916 din 11 august 2005, Publicată în M. O. al României, Partea I, Nr. 766 din 23 august 2005.

Noua facultate se încadrează într-o evoluție care cunoaște o dinamică deosebită sub aspectul numărului de studenți și cadre didactice, în acord cu creşterea vizibilităţii şi a impactului pe piaţa muncii a absolvenţilor săi. Inițierea unei politici de dezvoltare a ariei de cuprindere academică, didactică și de cercetare, determină redenumirea facultății în Facultatea de  Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice începând cu anul 2009.

Planul managerial elaborat în concordanţă cu misiunea Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice se fundamentează pe o serie de valori, reprezentative pentru domeniile de studiu pe care le coordonează: competenţă şi probitate profesională, respectul faţă de lege, implicarea activă în viaţa comunităţii pentru a răspunde cât mai prompt şi adecvat cerinţelor şi aspiraţiilor sale.

Începând cu anul 2003 şi până în prezent se desfăşoară o serie de acorduri care presupun mobilităţi bugetate ale studenţilor prin Programul ERASMUS+ cu următoarele universităţi partenere: Université du Havre, Franţa; Université de Picardie „Jules Verne”, Amiens, Franţa; Haute Ecole provinciale Leon-Eli Troclet, Liège, Belgia; Universidad de Valladolid, Spania; University of Schmalkladen, Germania; Universita degli Studi di Foggia, Italia; Università degli Studi del Sannio, Italia; Université de Lorrain, Franța; Radom Academy of Economics, Polonia; Mimar Sinan Fine Arts University, Turcia.

   
 

Conducere

 
  Decan: Prof. dr. Florin TUDOR
  Prodecan: Prof. dr. Violeta PUȘCAȘU
     
aciee
 

Departamente

  Departamentul de Ştiinţe Juridice
  Departamentul de Ştiinţe Administrative şi Studii Regionale
   
 

Specializări

  Licență
 • Drept
  • Drept
 • Științe administrative
  • Administraţie publică
  Master
 • Drept
  • Dreptul european al afacerilor
  • Științe penale și criminalistică
 • Științe administrative
  • Administraţie publică și integrare europeană