UGAL

În perioada 22-24 iunie 2020, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați și reprezentanți ai Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au desfășurat activități de informare, cu scop preventiv, în rândul absolvenților de liceu.

Activitatea s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare încheiat între Direcția Generală Anticorupție și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, la sediile Liceului Teoretic Dunărea și Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din municipiul Galați, și a constat în purtarea unor discuții libere cu absolvenții de liceu, la ieșirea acestora de la probele examenului de bacalaureat.

Pe parcursul discuțiilor, reprezentanții celor două structuri - ofițerii de prevenire din cadrul S.J.A. Galați, doamna lector universitar Ștefania Mirică și studenți din anul al II-lea de studiu ai facultății - au oferit unui număr de 250 de tineri, pliante cu informații referitoare la activitatea celor două structuri, cu mesaje anticorupție și de promovare a liniei CALL-CENTER ANTICORUPȚIE 0800.806.806, recomandări pentru adoptarea unui comportament integru în relația cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, tinerii au fost încurajați să urmeze cursurile facultăților cu profil juridic, prin prezentarea Direcției Generale Anticorupție, a atribuțiilor acesteia și a ofertei educaționale a Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Aceste activități fac parte dintr-o serie de acțiuni pe care cele două entități urmează a le desfășura în comun, în baza protocolului de colaborare încheiat.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email