UGAL

Ziua de 22 octombrie 2018 va intra în istoria Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor ca ziua în care echipa facultății a adus Galațiul pe primul loc în Europa la concursul de produse eco-inovative „Ecotrophelia Europe 2018”.

Acest rezultat, obținut de studentele Alina Marina CHIRILĂ, Ana Georgiana POPA și Adelina TRIF PRICOPE, coordonate de cadrele didactice Prof. dr. ing. Daniela BORDA, Șef lucr. dr. ing. Iulia BLEOANCĂ și drd. ing. Florentina BUCUR, a fost posibil doar prin dăruire și pasiune pentru meseria de specialist în industria alimentară.

Rețeta Whoopi Ice – produsul pe care l-au creat – cuprinde multe nopți de nesomn pentru a găsi cea mai bună soluție tehnologică, efort pentru a pune în aplicare tehnologia, mult suflet și dăruire pentru ca produsul să aibă calitățile senzoriale dorite de toate categoriile de consumatori. Până la urmă, Whoopi Ice este o înghețată funcțională, fără lactoză, cu fibre și cu conținut redus de zahăr.

Demersul lor nu a fost ușor și drumul spre marele trofeu le-a fost presărat cu multe obstacole. Câteodată aproape că nu mai vedeau luminița de la capătul tunelului, dar voința și ambiția de a se autodepăși le-au ajutat să ajungă la acest rezultat: au câștigat inima Europei, la Paris!

Acest rezultat demonstrează (dacă mai trebuie demonstrat) profesionalismul cadrelor didactice din Facultatea SIA, precum și dorința studenților de a proba acest lucru în România, în Europa.

Într-un concurs la care au participat 17 țări din UE, țări cu care nu ne putem compara din punct de vedere economic (Franța, Anglia, Germania, Danemarca, Olanda, Italia, Spania s.a.), echipa Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor – Golden Mind, Golden TeamWhey4Fun - a reușit o performanță unică pentru învățământul superior de industrie alimentară de la Galați și din țară – au adus Trofeul Ecotrophelia Europe 2018 la Galați.

Suntem mândri că aceste studente au fost formate ca specialiști la Galați, suntem mândri că avem colege care ne-au adus în ochi lacrimi de fericire, ne-au umplut inimile de bucurie, emoție și suntem recunoscători pentru performanța lor de excepție.

Doamna prof. dr. Antoaneta ENE, membră a Comisiei de Cercetare din cadrul Senatului și reprezentant al Președintelui Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a felicitat echipa câștigătoare a trofeului Ecotrophelia Europe 2018 și a anunțat că, la nivelul Senatului, se va institui un premiu de Excelență care va fi acordat (atât emblematic, cât și financiar) studenților și cadrelor didactice care vor contribui la creșterea vizibilității universității în Europa.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email