UGAL

Competiţii deschise UEFISCDI – Soluții 2020 (SARS-CoV-2)

Ministerul Educației și Cercetării prin UEFISCDI a lansat competițiile Soluții - 2020, în cadrul Subprogramului 2.1 Competitivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare

SCOP:

Oferirea de soluţii sub formă de bun (produs/serviciu/proces de fabricaţie) inovator, ca răspuns la necesitatea identificată în sectorul public (achiziţii publice pentru inovare). Soluţia este dată de către conducătorul consorţiului (organizaţia publică de cercetare) la o problemă ridicată de administraţia publică. Tema se defineşte pe baza unui dialog la nivelul entităţilor publice comanditare. Proiectele se segmentează în faze (explorare, dezvoltare, testare funcţională, fezabilitate, acceptabilitate).
 
Competițiile organizate în cadrul acestui instrument sunt de tip “top-down” (licitație restrânsă). Acestea se organizează conform HG 1265/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind contractarea, finanţarea, monitorizarea şi evaluarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi a acţiunilor cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare, cu modificările și completările ulterioare.

OBIECTIVE GENERALE:

Accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea răspândirii COVID-19 prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea, ca toți cei afectați să primească îngrijiri optime prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de Cercetare; susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei COVID-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor.

LISTĂ COMPETIȚII:
 
Un al doilea set de teme de cercetare va fi lansat în competiție până la jumătatea lunii aprilie. Detalii cu privire la modalitatea de desfășurare a competiției sunt disponibile pe pagina https://uefiscdi.gov.ro/solutii. Idei noi de proiecte de cercetare sunt colectate pe pagina Ministerului Educației și Cercetării: http://www.research.gov.ro/ro/articol/5165/bursa-de-idei-de-cercetare-pentru-noul-coronavirus-sars-cov-2.

Menționăm că toți cei interesați trebuie să transmită documentele solicitate în etapa exprimării interesului de a participa cu o ofertă de proiect, până pe 12.04.2020 ora 15:00.