Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

Bursele de merit se acordă studenţilor integralişti (cu excepţia celor din anul I) care au rezultate deosebite la învăţătură şi au obţinut media ponderată anuală minimum 9 la sfârşitul anului precedent. Consiliul facultăţii poate ridica baremul mediei pentru obţinerea acestor burse. 
Bursele de merit se acordă de regulă pe durata anului universitar (cursuri, sesiuni de examene, activităţi practice, examene de licenţă sau de diplomă) conform planului de învăţământ şi structurii anului universitar 2014-2015, cu excepţia vacanţelor.  
Bursele de merit se atribuie şi pe perioada vacanţelor, dacă studenţii bursieri sunt orfani de ambii părinţi, dacă provin din case de copii sau din plasament familial, ori dacă sunt bolnavi TBC şi se află în evidenţa unităţilor medicale, dacă suferă de diabet, o boală malignă, sindrom de malabsorbţie grav, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, o boală imunologică, sunt infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut. Certificatele medicale vor fi vizate de Cabinetul medical studenţesc.

Cuantumul bursei de merit este de 400 LEI.