UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 2 din 23 ianuarie 2020


Conform:
Legii educației naționale nr. 1/2011,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Regulamentului de organizare și funcționare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 23 ianuarie 2020,


HOTĂRĂȘTE:



Articol 1. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea, în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic, a următoarelor cursuri de formare continuă:
  1. Inteligență emoțională;
  2. Dezvoltarea oamenilor;
  3. Motivare și atitudine;
  4. Importanța dezvoltării mediul universitar-mediul afaceri pentru a crește angajabilitatea în rândul tinerilor;
  5. Relații publice și negocieri;
  6. Manager proiect (Project management);
  7. Creează un curs și inspiră-i pe tineri să se dezvolte.

Articol 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planurile de învățământ pentru cursurile de formare continuă sus-menționate.

Articol 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice și de etică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Raportul anual al Comisiei de etică universitară din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați privind activitatea desfășurată în anul 2019. (Anexă)

Articol 4. Se aprobă, la propunerea Comisiei juridice și de etică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, având în vedere art. 10 alin. (7) și (8) din Metodologia internă de organizare și desfășurare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere de la nivelul departamentelor, reluarea alegerilor în cadrul Departamentului de Electronică și Telecomunicații al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică de la momentul suspendării.

Articol 5. În aplicarea prevederilor art. 286 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și în conformitate cu avizul pozitiv al Comisiei juridice și de etică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Senatul universitar hotărăște următoarele:
  1. Se respinge solicitarea Departamentului de Științe Aplicate din cadrul Facultății Transfrontaliere de a suplimenta statul de funcții aferent anului universitar 2019-2020 cu un număr de 24 + 3 posturi didactice peste cele 53 existente la momentul actual (conform Hotărârilor Consiliului de Administrație nr. 59 din 25.11.2019 și 60 din 26.11.2019), deoarece solicitarea de suplimentare nu se conformează structurii aprobate pentru statele de funcții aferente anului universitar 2019-2020.
  2. Se acceptă revenirea la starea de fapt de la data de 16 septembrie 2019, data aprobării statelor de funcții din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (Anexa la Hotărârea Senatului nr. 103 din 16 septembrie 2019, STRUCTURA STATELOR DE FUNCȚII PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2019-2020), cu un număr total de 142 de posturi în Facultatea Transfrontalieră, respectiv: 74 de posturi didactice la Departamentul de Științe Generale și 68 de posturi la Departamentul de Științe Aplicate.
  3. Se recomandă celor două departamente din Facultatea Transfrontalieră să se conformeze și să includă pe platforma hr.ugal.ro toate orele care nu au fost incluse din varii motive, astfel încât să se evite utilizarea de state de funcții suplimentare.

Articol 6. Se aprobă modificarea comisiei pentru concursul de ocupare a postului didactic conferențiar poziția 21 din Statul de funcții al Departamentului Inginerie mecanică din cadrul Facultății de Inginerie conform solicitării formulate de directorul departamentului, înregistrată la Registratura UDJG sub nr. RF167/20.1.2020 și la Cancelaria Senatului sub nr. 43/20.1.2020/CS. Ca urmare, componența comisiei de concurs este următoarea:
Președinte:
conf. dr. ing. Sorin CIORTAN, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri:
prof. dr. ing. Daniel CONDURACHE, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,
prof. dr. ing. Ichinur OMER, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța,
prof. dr. ing. Nicolae BUZBUCHI, de la Universitatea Maritimă din Constanța,
conf. dr. ing. Nicoleta TĂLMACIU, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri supleanți:
conf. dr. ing. Liviu Constantin STAN, de la Universitatea Maritimă din Constanța,
conf. dr. ing. Constantin SPÂNU, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Articol 7. Se validează rezultatul alegerilor parțiale pentru ocuparea unui loc vacant în Consiliul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, desfășurate în data de 13 ianuarie 2020, în urma cărora a fost aleasă doamna șef lucrări dr. ing. Diana ȘTEFĂNESCU.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Cătălin FETECĂU
 

Anexa Raportul anual al Comisiei de etică universitară din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați privind activitatea desfășurată în anul 2019

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email