UGAL

O echipă de cercetători de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Academia de Studii Economice a Moldovei a obținut Medalia de Aur pentru Brevetul „PENTAGON – REGIONAL DYNAMIC AND REGIONAL MODEL EVOLUTION: NEW MODELS OD REGIONAL ANALYSIS” la European Exhibition of Creativity and Innovation „EUROINVENT” 2020, Ediția a XII-a.

EUROINVENT reprezintă un eveniment de tradiție în lumea științifică, ce promovează creativitatea și inovarea în context internațional, fiind derulată sub egida International Federation of Inventors’ Associations (IFIA) și World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA), în parteneriat cu The Patent Invention Magazine.

Cea mai mare expoziție de inventică și inovație din Europa de Est este organizată anual la Iași de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Organizația Europe Direct Iași, sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării. 

Conform comunicatelor transmise de organizatori, la ediția din acest an au fost înscrise peste 500 de invenții, realizate de cercetători și inventatori din 30 de țări. În concurs au fost înscrise 230 de proiecte din România. Competiția s-a derulat pentru prima oară online, datorită pandemiei COVID-19. 

Din echipa premiată fac parte Profesor dr. ec. Victor Romeo IONESCU, Conferențiar dr. ec. Valentin Marian ANTOHI și Profesor dr. ec. dr. ing. Silvius STANCIU, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Ec. Monica Laura ZLATI, doctorand la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Conferențiar dr.ec. Svetlana MIHĂILĂ, de la Academia de Studii Economice a Moldovei, Chișinău. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email