UGAL

Cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanțare în cadrul competiției internaționale „Appel à projets international AUF COVID-19”. Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție care susține cooperarea și solidaritatea între instituțiile universitare francofone și favorizează dezvoltarea învățământului superior și a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unități de învățământ superior și de cercetare din 118 țări din toată lumea.

Competiția „Appel à projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universitățile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanțarea proiectelor de cercetare destinate unor acțiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.

La competiție au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universitățile afiliate AUF. 

Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanțare doar 92, dintre care trei proiecte depuse de universitățile din România. 

De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați provin două din cele trei proiecte românești selectate:
„Procédure alternative - thérapie par l'ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători și specialiști de la Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, coordonat de prof. univ. dr. Petru Alexe. Director de proiect este șef lucr. dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală as. univ. Dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și Luminița Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”. Valoarea totală solicitată spre finanțare este de 40.000 euro; 
„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)”, depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină și Farmacie, Colegiul Medicilor Galați și SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanțare este de 19.000 euro. 
 
Meritul echipelor selectate este cu atât mai mare, cu cât din Europa au fost selectate doar 16 proiecte spre contractare.
 
Felicitări cercetătorilor universității, echipelor câștigătoare și succes la contractarea proiectelor!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email