UGAL

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, împreună cu Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, au încercat să aducă o rază de speranță oamenilor cu probleme sociale reale din municipiul Galați și din zonele limitrofe acestuia. Prin acțiuni de voluntariat, peste 100 de studenţi teologi de la specializarea „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială” şi masteranzi de la programul de studiu „Spiritualitate Ortodoxă  şi Asistenţă Socială” au identificat o serie de cazuri sociale și au venit în întâmpinarea nevoilor a 917 persoane.

Acestea au primit alimente, măști medicale, dezinfectanți, haine etc., toate produsele fiind obținute prin sponsorizări. La acestea se adaugă şi contribuţia studenţilor de la specializarea „Artă Sacră”, care au oferit icoane zugrăvite de ei, pentru spitale şi alte instituţii din judeţele Galaţi şi Brăila spre care Arhiepiscopia Dunării de Jos a îndreptat ajutoare, cu prilejul sărbătorii Sfintelor Paşti.

Această implicare responsabilă, generoasă şi curajoasă a studenţilor Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie în ajutorarea semenilor lor, din parohii de oraş şi de sat ori din diverse aşezăminte sociale, în condiţii de pandemie, scot în evidență faptul că suntem o Universitate pentru Comunitate.

În ultimele luni am căutat să excelăm în acele ramuri ale științei folositoare în lupta împotriva Covid 19, dar nu ne-am uitat nici semenii aflați în situații dificile
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email