UGAL

Primăvara aduce în viaţa medicală gălăţeană cea de-a X-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști și Medici Rezidenți „GALMED” 2020, eveniment devenit deja o tradiție, organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Evenimentul ştiinţific şi educaţional se va desfăşura în perioada 12-15 martie 2020, iar cele 4 zile de congres vor fi destinate atât conferinţelor  şi workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sănătaţii, cât și prezentărilor de lucrări ştiinţifice. Sunt așteptați să participe studenţi, farmacişti, medici stomatologi, medici rezidenţi, asistenți medicali generaliști și de farmacie, dar și moașe,  la una din cele trei secţiuni, respectiv: Medicină Generală (include și specializarea Asistență Medicală Generală și Moașe), Medicină Dentară şi Farmacie, fiecare având 2 subsecțiuni: prezentări orale și poster.

Printre scopurile congresului se enumeră: crearea unui eveniment cu rolul de a încuraja implicarea studenţilor, farmaciştilor, medicilor stomatologi, medicilor rezidenţi, asistenților medicali și a moașelor în activități de cercetare; completarea pregătirii practice pe care o dobândesc studenții de-a lungul timpului; îmbunătăţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale; recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea performanței continue, prin selectarea şi premierea celor mai bune lucrări.

La GALMED vă puteți înscrie atât ca participant activ, cât și ca participant pasiv. Un participant ACTIV este autorul/ co-autorul unei lucrări științifice prezentate în timpul Congresului și participă la conferințe, workshop-uri și programul social al Congresului, în funcție de pachetul ales, iar un participant PASIV nu are lucrare științifică de prezentat, dar participă la conferințe, workshop-uri și programul social al Congresului, în funcție de pachetul ales.

Fiecare participant înscris și prezent la manifestările congresului primește diplomă de participare, evenimentul fiind creditat cu puncte de Educație Medicală Continuă și puncte de Educație Farmaceutică Continuă. 
Prezentarea lucrărilor științifice și a rezultatelor cercetărilor efectuate de-a lungul timpului sunt deosebit de benefice pentru studenții din an terminal, care vor avea un exercițiu în plus pentru pregătirea examenului de licență, vor primi feedback din partea comisiilor de specialitate și-și vor putea îmbunătăți atât lucrarea, cât și tehnicile de comunicare orală. 

Totodată, participanții vor avea ocazia să interacționeze între ei, studenții având modele de urmat printre personalitățile medicii gălățene prezente la manifestare, precum și printre farmaciștii, asistenții, medicii rezidenți și dentiști înscriși la Congres, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate substanțial, prin cărți de specialitate, materiale utile în cariera medicală și farmaceutică, precum și alte surprize 
Înscrierile se fac exclusiv online, până pe data de 28 februarie 2020, iar termenul limită pentru trimiterea rezumatelor lucrărilor este 3 martie 2020, cartea de abstracte fiind cotată ISSN.

„Congresul Național „GALMED” pune în valoare personalitățile medicii gălățene și nu numai, se dorește a fi un liant între medicii de astăzi și cei de mâine, dar și un promotor al noutăților în domeniul medical și farmaceutic.  Studenții, farmaciștii, medicii rezidenți, medicii dentiști, moașele și asistenții medicali au posibilitatea de a interacționa și de a se documenta timp de patru zile, prin numeroase conferințe și workshop-uri interactive care doresc să pună în lumină problemele sănătății globale, noi tehnici de tratament, diferite manevre pe care trebuie să le cunoască orice student medicinist și nu numai. La această ediție numărul de participanți a fost estimat la peste 500 de studenți, farmaciști, medici stomatologi, medici rezidenți, asistenți medicali generaliști și de farmacie, moașe, la care se adaugă și invitații noștri de seamă.”, a declarat Președintele SSMG – Răzvan-Mihail Iacob . 
Înscrierile se fac pe site-ul: www.galmed.ssmg.ro, unde veți putea găsi detaliile complete ale acestui eveniment de mare amploare pentru medicina gălățeană.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email