UGAL

BLUACT - BLUegrowth cities in ACTion - este o rețea de șapte orașe portuare europene: Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galați (România) și Salerno (Italia) cu scopul de a împărtăși bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastră.

Economia albastră presupune menținerea ecosistemelor într-o evoluție firească, astfel încât oamenii să beneficieze sustenabil de abundența naturii. Conceptul  este o structură socială și economică nouă, bazată preponderent pe inovație și pe valorificarea spiritului antreprenorial, combinând orientarea spre piață cu produse și servicii sustenabile în raport cu limitarea resurselor disponibile și protecția mediului.

Aplicarea strategiilor economiei albastre la Galați este fezabilă, proiectul BLUACT având ca principal obiectiv promovarea antreprenoriatului sustenabil în domeniul economiei maritime și fluviale, stimularea inovării și crearea  de noi locuri de muncă.

În data de 14 octombrie 2019, Municipiul Galați a lansat competiția de idei de afaceri, intitulată Danube Growth Initiativeîn domenii specifice economiei albastre, astfel:
- Dezvoltarea avansată a infrastructurii;
- Dezvoltarea de software;
- Tehnologii privind reducerea emisiilor;
- Sisteme de eficiență energetică;
- Tehnologii avansate de fabricație.

Detalii despre competiție şi regulamentul acesteia sunt disponibile pe website-ul dedicat  dgi-bluact.ro şi pe pagina de Facebook Danube Growth Initiative.

Concursul se adresează tuturor celor care doresc să înființeze un start-up în Galați, mediului academic, agenților economici care doresc să lanseze/dezvolte/reorienteze domeniul de activitate, ingineri, economiști, IT-iști, ale căror idei pot fi transpuse în societăți comerciale care să creeze noi locuri de muncă și să asigure o dezvoltare sustenabilă a economiei albastre la Mila 80 a Dunării.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email