UGAL

Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, organism ce reprezintă comunitatea universitară, fiind organizat conform Legii educației naționale nr. 1/2011 și conform Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați, luând act de unele relatări din presă cu privire la colaborarea dintre conducerea instituției pe care o reprezintă și studenți, comunică următoarele:

Activitatea academică din cadrul Universității este bazată pe un parteneriat activ între cadrele didactice, cercetătorii și studenții din Universitate. Acest parteneriat este materializat prin participarea reprezentanților studenților în toate structurile de conducere, implicarea acestora directă în actul decizional și consultarea lor permanentă. 

Aceste deziderate sunt puse în practică la nivelul Senatului Universității și vor fi în continuare priorități reale în vederea creșterii calității activităților educațional-formative și de cercetare.

În ceea ce privește alegerile din perioada următoare, precizăm:
- Senatul Universității are, conform legii, un mandat de 4 ani, care a început în data de 16 decembrie 2015 și se termină în data de 15 decembrie 2019.
- Data de încetare a mandatului Senatului este aceeași cu data de încetare a mandatului senatorilor, inclusiv al senatorilor studenți, respectiv 15 decembrie 2019.
- Având în vedere că data de 15 decembrie 2019 cade într-o zi nelucrătoare, ședința de validare a noului Senat a fost programată pe data de 13.12.2019, validarea alegerilor noilor membri ai Senatului făcându-se cu respectarea duratei de 4 ani a mandatului Senatului, respectiv începând cu data de 16.12.2019.
- Pe cale de consecință, membrii studenți ai actualului Senat au dreptul să voteze până la data de 15 decembrie 2019, inclusiv pentru turul doi al alegerilor pentru funcția de rector din data de 13 decembrie 2019.

Precizăm că aceste chestiuni au fost discutate deja cu președintele Ligii Studenților din Universitate care, la momentul respectiv, a afirmat că a înțeles toate aspectele de mai sus.

Senatul Universității își exprimă disponibilitatea de a purta discuții pe acest subiect și asigură studenții de îndeplinirea tuturor condițiilor pentru participarea acestora la alegerile ce urmează să se desfășoare.

Conform calendarului Alegerilor, aprobat în Senat prin Hotărârea nr. 100 din 16 septembrie 2019, primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului are loc pe 10 decembrie, al doilea tur de scrutin are loc pe 13 decembrie 2019. 

Prof. univ. dr. Lucian Puiu Georgescu
Președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați

16 octombrie 2019

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email