UGAL

Cu ocazia „Zilei Profesorului Francez”, Agenția Universitară a Francofoniei a dat startul unui concurs de scriere creativă intitulat « Merci, mon prof! » („Mulțumesc, profesorul meu!”) care are loc între 3 octombrie și 11 noiembrie 2019. Scopul acestui concurs este de ai scoate în evidență pe profesorii de franceză, precum și pe cei care predau un anumit domeniu de studiu în limba franceză din universitățile membre AUF din Europa Centrală și de Est.

Concursul se adresează studenților înscriși la un program de licență din cadrul universităților membre membre AUF din Europa Centrală și de Est. Cel mai bun articol le va aduce un premiu studentului, cât și profesorului, din partea AUF.

Pentru a participa, studenții trebuie:
 
să scrie un text, sub forma unui articol de presă, în limba franceză (A4, Arial 11, spațiere 1);
să facă o poză cu respectivul profesor (studentul cu profesorul);
să includă carnetul de student/actul de înregistrare în anul universitar 2019-2020 (și traducerea acestuia în limba franceză);
să trimită articolul și poza la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (cu titlul: Concours d'écriture créative « Merci, mon prof ! ») înainte de 11 noiembrie inclusiv.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email