UGAL

Sunteți invitați sa participați pe data 18 septembrie 2019, ora 10.30, la workshop-ul tematic „Asigurarea bazei de management al cercetării si activităților conexe precum si a participării doctoranzilor si cercetătorilor post doctorat in proiecte CDI”. Evenimentul se va desfășura în Sala Consiliului de Administrație, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Workshop-ul tematic se va desfășura în cadrul proiectului Excelență academică și valori antreprenoriale - sistem de burse pentru asigurarea oportunităților de formare și dezvoltare a competențelor antreprenoriale ale doctoranzilor și post doctoranzilor – ANTREPRENORDOC - Contract nr. 36355/23.05.2019 POCU/380/6/13 - Cod SMIS: 123847 in cadrul activității A3.3
 
Se vor prezenta etapele necesare inițierii unor firme de tip spin-off și start – up dar și modul și etapele de completare a documentelor de raportare pentru membrii grupului țintă. Prezenta este obligatorie pentru membrii grupului țintă.

Proiectul ANTREPRENORDOC isi propune implementarea unor măsuri specifice prin care să crească numărul absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care, ca urmare a accesului la activitățile de învățare propuse, își vor găsi un loc de muncă în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI 2014-2020. ANTREPRENORDOC urmărește, prin obiectivele si activitățile sale, construirea unui sistem de asigurare a feed-back-ului de la angajatori pentru a-l utiliza la programarea și eficientizarea activității desfășurate de către membrii grupului țintă și pentru a-l include în crearea programelor de pregătire științifică, de consiliere și orientare profesională, de formare pedagogică și antreprenorială ce vor fi implementate în cadrul universităților partenere în proiect.

Activitățile proiectului sunt corelate cu nevoile specifice de instruire ale grupului țintă identificate prin analiza datelor statistice publicate de instituțiile de profil (MEN, INS, UEFISCDI) în ultimii ani. În acest scop, se vor desfășura activități de promovare a stagiilor de practică astfel încât să se flexibilizeze traseele către și dinspre companii și universități, dar și furnizarea de programe complementare axate pe formarea competențelor antreprenoriale. Proiectul include instrumente de monitorizare și evaluare permanentă a activității desfășurate, în scopul atragerii și menținerii doctoranzilor și post-doctoranzilor în programe de înaltă calitate, inclusiv prin asigurarea unui nivel adecvat al finanțării, prin furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională și prin promovarea relațiilor de parteneriat dintre instituții și mediul de afaceri.

Mai multe informații pot fi găsite pe – www.antreprenordoc.ugal.ro.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email