UGAL

Asociația Centrul de Informare Românesc şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează sâmbătă, 7 septembrie 2019, evenimentul „Identitate și trăire românească prin educație și cultură”. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „ZIUA LIMBII ROMÂNE LA ISMAIL” și este finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Programul artistic al evenimentului va consta într-un recital de poezie românească, susținut de poeți consacrați din Basarabia Istorică, a unui program de dans folcloric asigurat de șapte ansambluri de copii din raioanele Reni și Ismail și a unui moment muzical deosebit, interpretat de soliști și instrumentiști de muzică populară din regiune.

Ansamblurile care vor urca pe scenă sunt: 
Ansamblul Folcloric „Dor Basarabean", CC Utconosovca - Ismail (cond. art. Viorel Popescu), Ansamblul de Dansuri Populare „Ținerețea” – Ismail (cond. art. Ion Marcu), Ansamblul de Dansuri Populare „Opincuța"  – Reni (cond. art. Nicolae Aleksandrov), Ansamblul vocal-model  „Doruleț”, CC Orlovca, Reni (cond. art. Mariana Cârlig), Ansamblul folcloric de copii „Sălcioara”, CC Limanscoe (cond. art. Aurica Berber), Ansamblul etno-folcloric-model „Mugurașii”, CC Limanscoe (cond. art. Andrei Tcaci) și Ansamblul folcloric „Basarabeanca”, CC Satu – Nou, Reni (cond. art. Marina Bornia).

Elevii din ansambluri și conducătorii artistici ai acestora vor fi premiați pentru contribuția adusă la menținerea și promovarea identității românești în regiunea Odessa.
 
Evenimentul „Identitate și trăire românească prin educație și cultură” se va desfășura la Casa de Cultură a orașului Ismail, începând cu ora 11.00.